Skocz do zawartości

Pikantne Paluszki


ina12

Rekomendowane odpowiedzi

15 dag mąki 15 dag margaryny lub masła 15 dag żółtego ostrego sera kminek, w proszku papryka, lub gałka muszkatołowa, pieprz, sól. Masło lub margarynę posiekać z przesianą maką, dodać ser utarty na drobnych oczkach, dodać przyprawy i zagnieść ciasto. Rozwałkować ciasto grubości 5-10 mm, pokroić na paski o szerokości 4-5 mm, dowolnej długości. Ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blaszce i piec 15-20 min w temp. 180-200*C. trzeba zagladać do piekarnika aby nie dopuścić do przypalenia paluszków. Paluszki te podaje się do rosołu, barszczu, piwa itp. ina12

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.