Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

15 dag mąki 15 dag margaryny lub masła 15 dag żółtego ostrego sera kminek, w proszku papryka, lub gałka muszkatołowa, pieprz, sól. Masło lub margarynę posiekać z przesianą maką, dodać ser utarty na drobnych oczkach, dodać przyprawy i zagnieść ciasto. Rozwałkować ciasto grubości 5-10 mm, pokroić na paski o szerokości 4-5 mm, dowolnej długości. Ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blaszce i piec 15-20 min w temp. 180-200*C. trzeba zagladać do piekarnika aby nie dopuścić do przypalenia paluszków. Paluszki te podaje się do rosołu, barszczu, piwa itp. ina12

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.