ina12 Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 15 dag mąki 15 dag margaryny lub masła 15 dag żółtego ostrego sera kminek, w proszku papryka, lub gałka muszkatołowa, pieprz, sól. Masło lub margarynę posiekać z przesianą maką, dodać ser utarty na drobnych oczkach, dodać przyprawy i zagnieść ciasto. Rozwałkować ciasto grubości 5-10 mm, pokroić na paski o szerokości 4-5 mm, dowolnej długości. Ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blaszce i piec 15-20 min w temp. 180-200*C. trzeba zagladać do piekarnika aby nie dopuścić do przypalenia paluszków. Paluszki te podaje się do rosołu, barszczu, piwa itp. ina12 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.