Skocz do zawartości

Strudel Z Brzoskwiniami


szylwus

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki:

25 dag mąki

4 jajka

25 dag serka homogenizowanego

12 dag suchej masy makowej

4 brzoskwinie z puszki

kilka świeżych morel

7 łyżek masła

3 łyzki oleju

4 pszenne tosty(okrojone ze skórki)

3 łyzki rumu

skórka z cytryny

szczypta soli

Wykonanie:

Zagnieść gładkie ciasto strudlowe zmąki, 2 łyżek oleju, 1 jajka, szczypty soli i połowy szklanki ciepłej wody.Dokładnie wyrobić, ulepic kule, posmarować ją 1 łyżka oleju.Zawinąć w folię i włozyc na 1 godzinę do lodówki.Tosty pokroic w drobną kostkę, dokładnie wymieszac z serkiem, 3 jajkami, skórką cytrynowa, masą makową i cukrem.Morele i brzoskwinie pokroic w cienkie cząstki.Stopic masło.Ciasto strudlowe cieniutko rozwałkować na posypanej maką ściereczce(tak aby wzorek na ściereczce był przez ciasto widoczny).Posmarowć masłem.Na cieście rozłożyc masę serową i owoce, założyć brzegi i uformowac strudel.Umieścić na blasze wyłozonej pergaminem,posmarować resztą masła.Ciasto piec około 30 minut w temperaturze 200 stopni.Po wyjęciu z piekarnika i wystudzeniu można posypać ciasto cukrem pudrem.

Pozdrawiam i życzę smacznego:))

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.