Skocz do zawartości

Kiełbaski Rumuńskie


ina12

Rekomendowane odpowiedzi

30 dag mielonej wieprzowiny z wołowiną cebula 1 1/2 czerstwej kajzerki 1 jajko 1/2 szklanki tartej bułki 2 ząbki czosnku, sól, pieprz Bułki namoczyć, cebulę posiekać i usmażyć na jasnozłoty kolor. Czosnek rozetrzeć z solą , dodać do mięsa i dobrze wymieszać. Dołożyć cebulę, dobrze odciśniętą bułkę i jajko. Z wyrobionej masy uformować grube wałeczki długości około 10 cm. Obtoczyć je w tartej bułce i usmazyć na rozgrzanym tłuszczu. Po zrumienieniu kiełbaski wstawić na chwilę do ciepłego piekarnika. Podawać z ziemniakami i surówką. ina12

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.