Skocz do zawartości

Papryka Marynowana Z Kapustą


ina12

Rekomendowane odpowiedzi

30 straków papryki 4-5 główek kapusty czerwonej i białej 5 łyżek soli, 7 łyżek cukru ocet winny, liście laurowe, ziele angielskie, pieprz. Kapustę poszatkować, wymieszać z solą, pieprzem i cukrem. Papryki umyć i po wyjęciu środków napełnić kapustą. Ułożyć w słoikach, przekładając przyprawami korzennymi i pozostałą kapustą. Zalać zalewą ugotowaną z równych części wody i octu. Zamknięte słoiki pasteryzować, pierwszego dnia 30 min w temp. 100* C, drugiego dnia 20 min w 90*C. Można przygotować z mniejszej proporcji. ina12

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.