Skocz do zawartości

Chińska Potrawa


Pola Połetek

Rekomendowane odpowiedzi

SKŁADNIKI: 1/2 kg mięsa (schab, polędwiczki wieprzowe, cielęcina) 1/2 główki kapusty włoskiej 25 dkg pieczarek 2 duże cebule 2 ząbki czosnku 1 kieliszek koniaku 4 łyżki sosu sojowego 1 1/2 łyżki mąki cukier, pieprz, sól, olej do smażenia 3 filiżanki ryżu Mięso pokroić w paski, popieprzyć i posolić, natrzeć czosnkiem, skropić koniakiem, odstawić na 30 minut. Umyć i pokroić kapustę, pieczarki i cebulę. Mięso obsmażyć ma oleju, wyjąć a na tym samym oleju obsmażyć warzywa i grzyby. Dodać mięso i smażyć jeszcze około 15 minut. Na końcu dodać sos, cukier i mąkę rozprowadzoną wodą. Podawać z ryżem na sypko.(zamiast kapusty i grzybów można dodać marchew, seler i rodzynki)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.