Pola Połetek Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2006 SKŁADNIKI: 1/2 kg mięsa (schab, polędwiczki wieprzowe, cielęcina) 1/2 główki kapusty włoskiej 25 dkg pieczarek 2 duże cebule 2 ząbki czosnku 1 kieliszek koniaku 4 łyżki sosu sojowego 1 1/2 łyżki mąki cukier, pieprz, sól, olej do smażenia 3 filiżanki ryżu Mięso pokroić w paski, popieprzyć i posolić, natrzeć czosnkiem, skropić koniakiem, odstawić na 30 minut. Umyć i pokroić kapustę, pieczarki i cebulę. Mięso obsmażyć ma oleju, wyjąć a na tym samym oleju obsmażyć warzywa i grzyby. Dodać mięso i smażyć jeszcze około 15 minut. Na końcu dodać sos, cukier i mąkę rozprowadzoną wodą. Podawać z ryżem na sypko.(zamiast kapusty i grzybów można dodać marchew, seler i rodzynki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.