Skocz do zawartości

Kotlety Z Ryżu Z Watrobą


ina12

Rekomendowane odpowiedzi

1 1/5 szklanki ryżu 3 szklanki mleka kostka rosołowa łyżka tłuszczu sól, cebula 15 - 20 dag wątroby 2 jajka 2 łyżki startego sera łyżka posiekanej pietruszki bułka tarta, tłuszcz do smażenia Umyty ryż wsypać do dużej ilości wody, kilka minut gotować, a następnie odcedzić. Zagotować mleko z kostką rosołową, wsypać ryż, osolić do smaku, dodać łyżkę tłuszczu i razem ugotować. Drobno pokroić cebulę, posiekać watrobę. Na stopionym tłuszczu podsmażyć cebulę, a potem wątrobę i smażyć razem tylko tyle, aby straciła krwisty kolor. Do przestudzonego ryżu dodać wątrobę z cebulą, zieleniną, jajko i starty ser, masę przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Podzielić na równej wielkości 10 porcji, uformować kotlety, umaczać je w rozbitym jajku i otoczyć w bułce tartej, usmażyć. Bardzo dobrym dodatkiem do tych kotletów jest sos pomidorowy lub pieczarkowy, a podawać z surówką. ina12

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.