Skocz do zawartości

Biszkopt Na Spody Do Ciast


Gosia

Rekomendowane odpowiedzi

Proporcja na podłużną blachę.

Składniki:

1 szklanka mąki tortowej (ja piekę na mące ze Stoisławia)

1 niepełna szklanka cukru

4 średnie jaja

5 łyżek wrzącej wody

1 łyżeczka proszku do pieczenia

Jaja utrzeć z cukrem do białości,dodać wodę. Nadal ubijać (masa jajeczna powinna mieć dużo pęcherzyków).Następnie dodać przesianą mąkę z proszkiem,delikatnie wymieszać tak aby nie było grudek mąki. Blachę wysmarować cieniutko masłem.Wylać ciasto. Piec 20 - 25 minut (piekarnik elektryczny). Temperatura 160 -180 st. Po upieczeniu zostawić na 5 minut w piekarniku. :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.