Skocz do zawartości

Tort Bananowy


ina12

Rekomendowane odpowiedzi

Upiec cieńki biszkopt, można użyć gotowy spód do tortu lub paczkę biszkoptów 1 kg bananów 25 dag masła 3 jajka galaretka agrestowa i wiśniowa 3 łyżki żelatyny Odłożyć 2 banany, resztę obrać i dokładnie rozgnieść widelcem, radzę zmiksować. Masło utrzeć z żółtkami i dodawać po łyżce zmiksowanych bananów, a pod koniec dodać galaretkę wiśniową rozpuszczoną w niepełnej szklance wody i dokładnie utrzeć. Masę wyłożyc na biszkopt i wstawić do lodówki. Gdy zastygnie wylać na wierzch część rozpuszczonej ( także w niepełnej szklance wody ) ostudzonej galaretki agrestowej, po stężeniu przykryć warstwą pokrojonych w plastry bananów, zalać resztą krzepnącej galaretki. Białka ubić na sztywną pianę, połączyć z żelatyną rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody i wylać na wierzch tortu. Wstawić do lodówki, musi być tort mocno oziębiony. Ja używam dwie galaretki agrestowe zamiast jednej. ina12

post-2336-1172352814_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.