Skocz do zawartości

Buraczki Marynowane


ana

Rekomendowane odpowiedzi

2kg.jaknajmniejszych buraczków 1 litr wody 1 płaska łyżeczka soli 2 czubate łyżeczki cukru 1/2 szkl.octu 10% Buraczki umyć,ugotować w kubraczkach do miękkości,obrać.Zagotować wodę z solą i cukrem.Gdy się zagotuje dodać ocet i jeszcze raz zagotować.Gorącą zalewą zalać buraczki w słoikach.Pasteryzować przez 20 min. :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.