Skocz do zawartości

Domowy Smalec


Kubasie
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Kubasie, napiszę Ci jak smalec robię ja. Kroję drobno słoninę i wytapiam ją w garnku na wolnym ogniu, następnie dodaję pokrojoną w kostkę cebulę, dodaję dosyć sporo majeranku oraz vegety (nie tak dużo jak majeranku, oczywiście). Gotowe.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witam Ja też robię swojski smalczyk,ale nie dodaję do niego od razu przypraw lecz dopiero póżniej,dlatego,że ja lubię niektóre potrawy robić na smalcu a taki swojski bije na 100% ten ze sklepu. Teraz jak będę robiła,to zrobię wedłóg przepisu DeLarge. Pozdrawiam :) :) :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

witam!!! ja kroje słoninkę,przetapiam a na patelni podsmażam pokrojoną cebulkę, potem wrzucą ją do smalca sypię także czosnku w granulkach i jarzynki. Swego czasu gdy podawałam w barze do piwka chlebuś z moim smalczykiem znikał z talerza w mgnieniu oka a ja miałam później zamówiena od klientów, także chyba jest dobry :) Pozdrowienia!!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 miesiące temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

 Udostępnij

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.