Dorunia Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2006 -1 kg.cytryn -1 kg.cukru -1 litr mleka -1 litr spirytusu Cytryny umyć,obrać z żółtej skórki(cienko skrojoną skórkę z jednej cytryny zostawić),pokroić w plasterki,usunąć pestki,włożyć do gąsiorka,dodać cukier,mleko,spirytus i skórkę z jednej cytryny.gąsiorek zamknąć i odstawić w chłodne ciemne miejsce na miesiąc(co kilka dni potrząsać gąsiorkiem),Następnie przefiltrować nalewkę przez bibułę filtracyjną bardzo wolno(kroplami).Właściwie przefiltrowana nalewka jest krystalicznie przezroczysta,ma żółtawy kolor i delikatnie smakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeLarge Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2006 moja bardzo dobra znajoma pracuje w aptece! zapytam się niej czy zna taki przepis i czy to piła kiedykolwiek?! jak znam farmaceutów to nie wytrzymają miesiąca czekając na napitek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dana2005 Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2006 robiłam taką nalewke - dobra. Tą nalewkę dodaję również do kremu budyniowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marra Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 Czy to nie to samo? cytrynówka Pozdrawiam Mam odpowiedź na pytanie o kolor :( Czym można zastąpić gąsiorek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.