marika Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 :) Witam poszukuje przepisu na ciasteczka owsiane. Bardzo proszę o pomoc:) pozdrowienia!!! Cytuj
Dorota Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 Witam :) Na Forum znalazłam dwa przepisy na ciasteczka owsiane, oto linki do przepisów: jeden przepis i drugi przepis Cytuj
marika Opublikowano 16 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 dziękuję bardzo :) Cytuj
Gość Ewelina Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 :) mam przepis na ciasteczka z płatków owsianych sa naprawde bardzo smaczne oto on: 9 łyżek mleka 0,5 kostki margaryny 2 szkl cukru paczka cukru waniliowego 3,5 szkl platkow owsianych 1 łyżka kakao mleko, margaryne, kakao, cukier i cukier waniliowy zagotować, zdjąć z ognia dodać płatki owsiane i dokladnie wymieszac. nakładac lyzka n atalerz male porcje w ksztalcie ciasteczek i zostawic az ciastka zrobia sie twarde. Cytuj
ela2225 Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 Mniam ciasteczka z mojego dziećiństwa. sZCZERZE polecam. :) Cytuj
DeLarge Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 nawiązując do dzieciństwa, znacie może takie ciasteczka w których jednym ze składników były skwarki? Cytuj
Gość diablesse Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 Ja dzis zrobilam dugi raz ciastka, po te pierwsze nie spelnilymoich oczekiwan. Bylto przepis bez maki i proszku do pieczenia wiec nie urosly, a ja chce wlasnie aby rosly i byly kruchutkie....bo teraz nie sa. Czy to maslo jest rozwiazaniem moich problemow?? Bo teraz uzylam soku jablkowego, jaja i 1/4 szklanki oliwy.... jak zrobic by byly one kruchutkie?? Cytuj
Agusia Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 oto moj przepis na ciasteczka owsiane 22,5dag miekkiego masla 1 filizanka brazowego cukru 1/2 filizanki cukru krysztalu 2 jajka cukier waniliowy 1 1/2 filizanki maki 1 lyzeczka sody 1 lyzeczka cynamonu 1/2 lyzeczki soli 3 filizanki platkow owsianych 1 filizanka rodzynek (lub drobno posiekanych suszonych moreli) Wymieszac razem make, sode, platki,cynamoni sol. Oba cukry i cukier waniliowy utrzec z maslem na puch. Dodac jajka i calosc dobrze ubic. Dodac wymieszane suche produktyi calosc dobrze wymieszac. Dodac rodzynki ( lub morele) i wymieszac. Klasc lyzka na blaszke ( najlepiej wylozona papierem do pieczenia) w sporych odstepach bo ciasteczka beda troszke rosly. Piec na zloty kolor w dobrze nagrzanym piekarniku ( ok.180C). Studzic minute na blaszce do pieczenia a potem zdjac na kratke do chlodzenia ciasta.( mozna wlozyc do przewiewnego koszyczka). Wedlug mnie sa pyszne. Lubie siasc przed telewizorem ze szklanka mleka i kilkoma takimi ciasteczkami. Mam nadzieja ze i Wam posmakuja. Agusia z Chicago Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi