Jolcia Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2006 SKŁADNIKI: -1kg piersi z kurczaka -3 kolorowe papryki -2 ząbki czosnku -1 srednia cebula -kiełki soi- słoik lub puszka -pędy bambusa-puszka -puszka czerwonej fasoli -słoiczek (200gram) przecieru pomidorowego -przyprawy: wegeta, pieprz, słodka i ostra papryka pierś pokroić w kostke, przesmażyć na oleju, nastepnie dodac czosnek i cebule. Chwile razem przesmażyć. Wlać wody alby dobrze przykryła mięso i gotować 20minut. Dodac surowe pokrojone papryki i pędy bambusa. Gotować 10 minut. Następnie dodać odsączoną fasole, kiełki soi i przecier. Uzupełnić wodą, dodać przyprawy i gotowac 5 minut. Zagęścić mąką (3-4 łyżeczki mąki rozrobione z wodą) SMACZNEGO :) :) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pauliśka Opublikowano 22 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2006 :-) mmm chinszczyzna... poprostu rewelka :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulinek77 Opublikowano 22 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2006 a co do tego - ryż jak sie domyślam, \a może cos innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jolcia Opublikowano 23 Października 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2006 Ja podaję jako zupę bez niczego. Na imprezy idealne danie. Z podanych składników wychodzi ok 4 litrów potrawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.