Skocz do zawartości

Ogórki Kanapkowe Na Słodko


ina12

Rekomendowane odpowiedzi

4 kg ogórków jak najmniejszych - pokrojonych w pól centymetrowe kawałki 1/2 kg cebuli - pokrojona w talarki 5 papryk słodkich - pokrojonych w paski 1 papryka ostra - pokrojona w paski seler - pokrojony w paski 9 szklanek wody, szklanka soli grubej - zalewamy na 3 godziny. Po tym czasie wylewamy zalewę i odstawiamy. Marynata: 3 szklanki wody 3 szklanki octu 10% albo 4 szklanki octu 6% 3 szklanki cukru łyżeczka ziela angielskiego 2 łyżeczki gorczycy, pieprz,liść laurowy Marynatę zagotować. Zaparzyć zalewę, zalać ogórki w słoikach z wszystkimi dodatkami i pasteryzować 15 minut na wolnym ogniu. ina12

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.