ina12 Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 2 piersi z kurczaka po jednej papryce czerwonej i zielonej 1 średnia kalarepka 1 szklanka bulionu drobiowego 1 łyżka białego półsłodkiego wina 2 łyżeczki sosu sojowego 2 białka sól, olej Wszystkie składniki pokroić w paseczki. Na rozgrzanym tłuszczu smażymy osobno papryki i oddzielnie kalarepkę. Smażymy około 2 minut tak, by warzywa były kruche. Mięso mieszamy z ubitym białkiem i smażymy na tłuszczu, na którym smażone były warzywa. Po 10 minutach dodajemy sos sojowy, wino i sól. Zalewamy bulionem i przez chwilę dusimy na średnim ogniu. Gdy potrawa zgęstnieje, dodajemy usmażone wcześniej warzywa i od razu podajemy na stół. ina12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.