Skocz do zawartości

Tort Serowo-agrestowy


aska1985

Rekomendowane odpowiedzi

Ciasto; 125 g masła 250 g mąki szczypta soli 3 łyżki cukru 1 jajko 1/2 łyżeczki skórki z cytryny groch do wstępnego pieczenia Nadzienie; 600 g agrestu 200 ml jogurtu rdzeń z 1/2 wanili 300 g białego sera 2 łyżki cukru 3 łyżki mielonych migdałów 1/2 łyżeczki cynamonu 2 jajka 3 krople aromatu z gorzkich migdałów forma o śr. 26 * Wymieszaj mąke, sól, cukier i skórkę z cytryny . Dodaj pokrojone masło, wbij jajko. Posiekaj nożem, a następnie zagnieć ciasto, zawiń w folię i włóż do lodówki na 30 min. * Ciasto wyłóż do formy, uformuj wyższy brzeg. Nakłuj widelcem i wysyp suszony groch. Piecz w temp. 200 st. ostudż. * Wymieszaj cynamon i migdały, posyp ciasto, wyłóż połowę agrestu. Wymieszaj jajka, ser, jogurt i rdzeń, dodaj aromat. Krem wyłóż na agrest i dodaj pozostały agrest. Piecz w temp. 200 st. ok. 40 min.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.