Skocz do zawartości

Żeberka W Kiszonej Kapuście


ina12

Rekomendowane odpowiedzi

1 kg żeberek 1 kg kwaszonej kapusty 2 cebule tłuszcz mała puszka przecieru pomidorowego natka pietruszki liść laurowy, kminek, pieprz i sól Żeberka umyć, pokroić na kawałki, przyprawić solą, pieprzem i smażyć kilkanaście minut na niewielkiej ilości tłuszczu. Kapustę wypłukać, pokroić jeżeli trzeba i podgotować z liściem laurowym i kminkiem. Do gotującej się kapusty dodać sól, pieprz, drobno posiekaną natkę, podsmażoną cebulę, włożyć żeberka i gotować aż będą miękkie. Pod koniec gotowania dodać przecier pomidorowy. Jeżeli kapusta kiszona jest mocno kwaśna przepłukać gorąca wodą, albo trochę podgotować i wodę odlać. Smacznego.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Znam ten przepis ale bez przecieru. Ja natomiast w czasie gotowania dolewam niewielka ilość wody. Gdy żeberka są już miękkie wsypuję worek kaszy jęczmiennej, przykrywam garnek i czekam ż kasza wchłonie wodę. Ewentualnie podgrzewam. Danie gotowe. W moim domu serwuje to na typowe męskie imprezy. Na zapitkę kufel piwka!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 miesiące temu...
  • 3 lata później...

1 kg żeberek

1 kg kwaszonej kapusty

2 cebule

tłuszcz

mała puszka przecieru pomidorowego

natka pietruszki

liść laurowy, kminek, pieprz i sól

Żeberka umyć, pokroić na kawałki, przyprawić solą, pieprzem i smażyć kilkanaście minut na niewielkiej ilości tłuszczu. Kapustę wypłukać, pokroić jeżeli trzeba i podgotować z liściem laurowym i kminkiem. Do gotującej się kapusty dodać sól, pieprz, drobno posiekaną natkę, podsmażoną cebulę, włożyć żeberka i gotować aż będą miękkie. Pod koniec gotowania dodać przecier pomidorowy. Jeżeli kapusta kiszona jest mocno kwaśna przepłukać gorąca wodą, albo trochę podgotować i wodę odlać.

Smacznego.

Dziękuję za przepis mam na imię Irma i pierwszy raz gotowałam te żeberka i wyszły przepyszne, pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.