ina12 Opublikowano 21 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2006 80 dag mąki 1 kostka margaryny 40 dag cukru 6 jaj 3/4 szklanki mleka 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia owoce - śliwki , jabłka, agrest Utrzeć margarynę z cukrem i jajami, dodać makę wymieszaną z proszkiem do pieczenia dolewając po trochu mleka. Wyrobione ciasto podzielić na 2 części, do jednej dodać kakao. Na dużą blachę prostokątną wylać białe ciasto, na to nałożyc owoce i przykryć ciastem kakaowym. Piec około 50 minut. Ciasto które przedstawiam piekłam z śliwkami z słoi i surowymi jabłkami obranymi i pokrojonymi w plasterki. ina12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ela2225 Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 Ulubione ciacho mojego meza kiedyś je znalazłam w Przepisach czytelników paradnika domowego. Dzięki za przypomnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 5 Listopada 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 Elu przepis mam z Biblioteczki Poradnika Domowego to jest to samo co Poradnik Domowy, dokładnie jest prawdą tak jak napisałaś. Nie wiem czy zwróciłaś uwagę na to że moje ciasto całkowicie i to dużo się różni wyglądem od zdjęcia załączonego w tych wydawnictwach. Tam jest tylko dolna warstwa białego ciasta i górna cieńsza warstwa kakaowego, a owoców prawie nie widać, przypuszczam że były dodane tylko jabłka bo w jednym miejscu prześwitują. ina12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magdalena Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 Ciasteaczko , aż ślinka cieknie pięknie wygląda ,Ja przepis wydrukowałam , ale kiedy będę próbować to nie wiem bo tu tyle smakowitości gorąco pozdrawiam Inę !!!! :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ali Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2006 Ina, ciasto świetnie wygląda, chcę się na nie skusić. Powiedz jednak co oznacza duża blacha? Czy normalna blacha czy też może taka, która jest na wyposażeniu piekarnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 6 Listopada 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2006 Witaj Ali, ciasto należy upiec na normalnej blaszce o wymiarach długość 40 cm. a szerokość 28 cm. wymierzyłam u góry, w takiej ja piekę. Ali pamiętaj o tym że kładąc wilgotne owoce na ciasto, to wpierw trzeba ciasto posypać tartą bułką. ina12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.