amelia1 Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2006 Składniki: 20 usmażonych naleśników 30 dag żółtego sera 0,5 kg pieczarek dwie małe cebule pieprz sól czerwona papryka ostra jajko bułka tarta sposób wykonania: Pieczarki obrać, zetrzeć na tarce z grubymi oczkami, smażyć w rondelku na małym ogniu tak długo, aż wszystka woda z pieczarek wyparuje. Cebylkę drobno pokroić, wrzucić do pieczarek i smażyć jeszcze chwilkę aż sie zarumieni. Farsz przełożyć do miseczki, wymieszać ze startym żółtym serem, przyprawić solą pieprzem i papryką. Farsz ma mieć troszeczkę ostry smak, aby krokiety nie wyszły mdłe. Wszystko wymieszać. Naleśniki posmarować farszem, zawijać jak krokiety, obtoczyć w jajku, następnie w bułce i smażyć na rozgrzanym oleju aż sie zarumienią. Krokiety najlepiej podawać ciepłe z czerwonym barszczykiem. Smacznego!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia K Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 Znam te krokieciki.Pyszne! Moje dzieci polewają je ketchupem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amelia1 Opublikowano 6 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 Witam!!! Cieszę się, że Tobie i Twoim dzieciom też smakują :lol: . Z ketchupem jeszcze nie próbowałam, ale napewno to zrobię :lol: Pozdrawiam Amelia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 Krokieciki są przepyszne,ja podałam je z ryżem polanym sosem pieczarkowym i surówką z kapusty pekińskiej.Obiad był bardzo syty i smaczny .DZIĘKUJĘ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anna22 Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 Narobiłyście mi apetytu :lol: :lol: Jutro je zrobię tak jak doradza amelia1 z czerwonym barszczykiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amelia1 Opublikowano 9 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 Witajcie!!! Apsik bardzo się cieszę, że obiadek smakował. :lol: Jeszcze nie próbowałam takiej wersji z ryżem, ale spróbuję. Dziękuję za pomysł. Aniu życzę smacznego, napewno nie pożałujesz :lol: . Pozdrawiam Amelia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gabi-ostra Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2007 Mój mąż uwielbia te krokiety.Ja podaję je zawsze jako drugie danie i tak jak u Basi K. zjadamy je z ketchupem,ewentualnie z sosem pieczarkowym.Polecam i życzę smacznego-u mnie będą dziś na obiad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amelia1 Opublikowano 16 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2007 Witaj Gabi!!! Mój mąż też uwielbia te krokiety i ja też podaję je zawsze na drugie danie. Polecam wszystkim :) Smacznego Amelia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.