uretan Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2006 Składniki: (Na 2 osoby) Dwa 1,5 cm kotlety z karkówki, 10 dag surowego, wędzonego boczku, 2 pory obrane z twardych liści, 1 ząbek czosnku, 1 łyżeczka miodu, mała puszeczka koncentratu pomidorowego, vegeta, sól, pieprz, świeża bazylia. Wykonanie: Boczek pokroić w drobną kostkę, zesmażyć. Karkówkę pociąć na paski o kwadratowym przekroju, dodać do boczku, smażyć na dość silnym ogniu do lekkiego zrumienienia. Zmniejszyć ogień, dodać pory pokrojone w cienkie plasterki, zmiażdżony czosnek, miód, koncentrat pomidorowy, łyżeczkę vegety. Dusić pod przykryciem do miękkości mięsa. W razie zbytniego wygotowania płynu dolać 2 łyżki wody lub czerwonego wina, pod koniec duszenia dodać czubatą łyżkę posiekanej bazylii. Zagotować, doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z kluskami lub ryżem. Smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiolunia Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2006 Jutro muszę wyprubować ten przepis bo jest ciekawy pozdrawiam Wiolunia :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uretan Opublikowano 31 Października 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2006 Napisz jak smakowało :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dareks Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2006 wyglada bardzo smakowicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dareks Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 Bardzo fajny przepis - karkówka smakowała całej rodzinie chyba go wprowadzę na większe imprezy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uretan Opublikowano 6 Listopada 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2006 Darek`s. Bardzo się cieszę. Lubię, gdy proste przepisy smakują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.