amelia1 Opublikowano 2 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2006 Składniki: 25 dkg masła lub margaryny 25 dkg cukru cukier waniliowy 4 jajka 50 dkg mąki proszek do pieczenia 0,5 szkl. mleka szczypta soli 15 dkg czekolady twardej Sposób wykonania: Masło, cukier, cukier waniliowy i szczyptę soli ucierać i gdy powstanie puszysta masa stopniowo dodawać jajka, mąkę wymieszaną z proszkiem i mleko. Czekoladę pokroić w drobną kosteczkę. Do wysmarowanej i wysypanej mąką!!( nie bułką) blaszki, wyłożyć na dno 1/4 część ciasta. Pozostałe ciasto wymieszać z czekoladą i dopełnić formę. Piec około 1 godziny w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową lub lukrem. Smacznego!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.