Jolcia 9 Napisano 3 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 Składniki: -10 dag margaryny -4 jajka -18 dag cukru -40 dag wiórek kokosowych Margarynę rozpuścić i schłodzić. Jajka rozmieszać z cukrem [nie miksować]. Wszystkie składniki połączyć. Formować kulki wielkości orzecha włoskiego i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładać do rozgrzanego piekarnika i piec w temp.180 C przez 10-15 min. Zdejmować z papieru gdy ostygną. Pracy niewiele a ciasteczka pycha. Smacznego. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beatusek 1 Napisano 11 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Dzękuję Jolciu za tak prosty przepis. Dzisiaj upiekłam kokosanki. PYCHOTKA !!!!!! Pozdrawiam Beata Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jolcia 9 Napisano 11 Maja 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Beatko kokosanki śliczne.Cieszę się ,że ci smakują. :razz: Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beatusek 1 Napisano 11 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Jolu!!! Jutro córka ma imprezę w szkole, więc zrobiłam Twoje kokosanki ponieważ są łatwiejsze do podziału niż jakiekolwiek ciasto. Do tego zrobiłam jeszcze kokosowe ciasteczka, które wpisałam w słodkościach pod nazwą "KUDŁACZ"(również bardzo proste do zrobienia i bardzo pyszne). POLECAM!!!!! Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
emilenka 0 Napisano 10 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Też lubie robić kokosanki. Zastanawiam się, czy ciasto rozsmarowane na calej blaszcze i upieczone jako cienki placek mogłoby stanowić warstwę w biszkopcie z masami? nie będzie się za bardzo łamać przy krojeniu? jak myślicie? Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
agnes89 0 Napisano 21 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Lipca 2007 Jolciu ja mam takie pytanie odnośnie tej margaryny. Czy dodaje się ją płynna do reszty składników? I czy po wymieszaniu masa jest na tyle gęsta, że można z niej formować kuleczki? Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jolcia 9 Napisano 22 Lipca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Lipca 2007 Agnieszko margaryna ma być płynna tylko nie wrzątek. Masa jest rzadka ale fajne robi się kulki.Spróbuj a nie pożałujesz. Pozdrawiam. :P Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
agnes89 0 Napisano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Własnie zrobiłam te kokosanki. Są naprawdę PRZEPYSZNE :P W sumie pierwszy raz robiłam tego typu ciastka. A robi się je naprawdę banalnie i bardzo szybko. Polecam wszystkim! :P A tu moje kokosanki: , Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jolcia 9 Napisano 10 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Agnieszko śliczne te kokosanki i cieszę się że smakowały.Miłego dnia. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Magdalena 0 Napisano 28 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 Pięknie dziękuję za przepis , prosty ,ale jaki trafiony pyszny .Mojemu potworowi kokosowemu bardzo smakuje i wszystkim domownikom.Gorąco polecam i pozdrawiam Magdalena!!! ;) Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jolcia 9 Napisano 29 Marca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Magdalenko cieszę się,że smakowały.Ja z rodzinką też je uwielbiamy ;) Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kaliope 13 Napisano 12 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2009 Ponieważ moja siostra jest na diecie, upiekłam dla niej na święta te kokosanki. Są pyszne! Dziękuję za przepis i pozdrawiam Autorkę :grin: Troszkę nieostre zdjęcie ale innego niestety nie mam. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
teresa178 0 Napisano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 Pieklam je na swieta wyszly swietne ,na pewno jeszcze nie raz je upieke :grin: . Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.