Jolcia Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2006 Ciasto: -2 i 1/2 szkl mąki -30 dag margaryny Kasi -3 żółtka -1 łyżeczka proszku do pieczenia Wszystkie składniki zagnieść jak kruche ciasto. Rozłożyć ciasto na dwóch blaszkach o tradycyjnych rozmiarach. 3 białka ubić na sztywną pianę, dodać 1/2 szklanki cukru i duży cukier waniliowy. Białka rozsmarować na surowych plackach. Włożyć do nagrzanego piekarnika[180 C] i piec 25 min. Jeśli mamy kuchenkę z termoobiegiem pieczemy placki jednocześnie. Masa: -1 puszka mleka zagęszczonego słodzonego -30 dag masła -10 dag płatków migdałów Mleko gotować 3 godziny w zamkniętej puszce.Pilnować aby w garnku zawsze była woda. Zimne mleko czyli karmel zmiksować z masłem. Połową kremu posmarować jeden placek, przykryć drugim plackiem, posmarować resztę kremu i posypać płatkami migdałów. Ciasto jest słodkie ale super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2006 czy mleko można wylać z puszki do garnka i tak ugotować karmel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jolcia Opublikowano 19 Listopada 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2006 mleko MUSI być gotowane w zamknietej puszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.