bozena Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2006 Czy zna ktos przepis kremu do Fali Dunaju w ktorym jednym ze skladnikow jest mleko w proszku? Pamietam ze ta masa byla rewelacyjna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2006 Bożenko mam przepis na masę której składnikiem jest mleko w proszku. Masą tą dawniej przekładałam gotowe wafle, pokroiłam i miałam wafelki. Podaje przepis: 2 niepełne szklanki cukru 12 łyżek wody 25 dag margaryny 25 dag mleka w proszku 2-3 łyżek kakao esensja pomarańczowa rodzynki, migdały, orzechy, suszone śliwki. Wodę z cukrem i margaryną zagotować, ostudzić, dodać kakao, mleko w proszku ( jeśli masa staje się dość gęsta nie dodawać całego mleka ) dodać posiekane bakalie. To dotyczy wafli. Do ciasta Fale Dunaju z mleka, cukru, cukru waniliowego i mąki gotuje się budyń a następnie dodaje się do utartej margarynyi ucierając otrzymuje się krem. Przypuszczam tylko, że ten przepis co podałam to może być ta masa. Wodę z cukrem i cukrem waniliowym oraz margaryną zagotuj, ostudź i dodaj mleko w proszku. Mam pytanie czy o taką masę Tobie chodziło?. Pozdrawiam ina12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bozena Opublikowano 15 Listopada 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2006 Dziekuje za przepis ten pierwszy i drugi w najblizszym czasie sprobuje nie wiem czy to ten przepis poniewaz mialam dluga przerwe w pieczeniu i wszystko zapomnialam.Po drugie moja corka przepisala mi zeszyt z receptami i albo czegos zapomniala albo wpisala za malo albo za duzo.A znasz dokladnie mase skladnikow jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2006 Bożenko ja wyżej podałam: 2 niepełne szklanki cukru 12 łyżek wody 25 dag margaryny, zwróć uwagę bo margaryna teraz ma wagę 22,5 dag 25 dag mleka w proszku. Dalej postępuj w ten sposób jak napisałam powyżej. Daj znać czy to jest ta masa. Pozdrawiam. ina12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bozena Opublikowano 20 Listopada 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2006 Dziekuje serdecznie i pozdrawiam Jak bede robila to napisze jak smakowalo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość poola Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 Zrobilam fale Dunaju po raz pierwszy wlasnie wedlug tego przepisu. Ciasto wyszlo przepyszne, wiec goraco polecam! www.bostonenglish.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.