Skocz do zawartości

Groszek Ptysiowy


winiusia

Rekomendowane odpowiedzi

Groszek ptysiowy 1/8l wody 3 dag masła szczypta soli 6 dag maki 2 jajka szczypta gałki muszkatołowej Zagotować wodę z masłem, solą i gałką muszkatołową.Zestawić z ognia., wsypać mąkę, wymieszać.Ponownie postawić na ogniu, cały czas mieszać aż masa będzie odstawać od garnka.Zdjąć z ognia,wbić 1 jajo i mieszać.Ciasto wystudzić i dodać drugie jajo.Wymieszać. blachę wysypać mąką, łyżeczką lub szprycą nakładać masę. Piec w gorącym piekarnik ok 15 min,pod koniec pieczenia zmniejszyć temperaturę.Smacznego

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.