winiusia Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 Groszek ptysiowy 1/8l wody 3 dag masła szczypta soli 6 dag maki 2 jajka szczypta gałki muszkatołowej Zagotować wodę z masłem, solą i gałką muszkatołową.Zestawić z ognia., wsypać mąkę, wymieszać.Ponownie postawić na ogniu, cały czas mieszać aż masa będzie odstawać od garnka.Zdjąć z ognia,wbić 1 jajo i mieszać.Ciasto wystudzić i dodać drugie jajo.Wymieszać. blachę wysypać mąką, łyżeczką lub szprycą nakładać masę. Piec w gorącym piekarnik ok 15 min,pod koniec pieczenia zmniejszyć temperaturę.Smacznego Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.