Skocz do zawartości

Ciasto Agusi


GOHA

Rekomendowane odpowiedzi

Ciasto:

2 szkl. mąki

1 szkl. cukru

1 szkl. mleka

1 jajko

1/2 szkl. oleju

2 łyżki miodu

po 2 łyżeczki sody i cynamonu

Krem:

2 szkl. mleka

1/2 szkl. mąki

1/2 szkl. cukru

żółtko

cukier waniliowy

Wszystkie składniki ciasta dobrze wymieszać lub zmiksowac, włożyc do średniej wielkości tortownicy, wysmarowanej tłuszczem i posypanej tartą bułką. piec około 50 min w temperaturze 200C. Szklanke mleka przeznaczonego na krem zagotowac z cukrem. Drugą szklanke mleka wymieszac z żółtkiem, mąką i cukrem waniliowym, wlac do wrzącego mleka i cały czas mieszając zagotowac. Wystudzone ciasto przekroić na dwa kręgi. Na dolnym rozsmarować krem, przykryc górnym, lekko przycisnąć. Gotowe ciasto posypac cukrem pudrem.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.