Skocz do zawartości

Sernik Babuni


Stokrotka

Rekomendowane odpowiedzi

Ciasto: 2 1/2 szklanki mąki 1 jajo 1 kostka margaryny palmy 1 szklanka cukru pudru 2 łyżki kakao 1 cukier waniliowy 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Margarynę utrzeć z cukrem, dodać jajka, mąkę, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Dobrze wyrobić ciasto. Podzielić na 2 części (jedna może być trochę większa) i włożyć na 2 godziny do zamrażalnika (ciasto musi być zmrożone). Masa serowa: 1 kg sera półtłustego (mielimy) 1 kostka margaryny palmy 2 szklanki cukru 5 jaj 1 budyń śmietankowy lub waniliowy olejek cytrynowy rodzynki (namoczyć w gotującej wodzie ok. 15 min.) Ser przepuścić przez maszynkę. Margarynę utrzeć z cukrem, dodać żółtka. Ucierać na jednolitą masę. Powoli dodawać zmielony ser, następnie budyń i odcedzone rodzynki. Na końcu dodajemy po łyżce ubitą pianę z białek i delikatnie mieszamy. Wlewamy olejek cytrynowy i jeszcze raz delikatnie mieszamy ciasto. Smarujemy blachę tłuszczem i posypujemy kaszą manną. Na spód blachy ścieramy na tarce jedną część zamrożonego ciasta (większą), tak żeby przykryty był cały spód. Na to wykładamy masę serową, a na wierzch ścieramy reszę ciasta kakaowego. Pieczemy w 180 st. C przez 40-50 minut. Życzę smacznego

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.