Skocz do zawartości

Sernik


apsik
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

CIASTO 1/2kostki masła 15dag cukru pudru 40dag mąki 3 jaja cukier waniliowy 1 łyżeczka płaska proszku do pieczenia Zagnieść ciasto i rozłożyć na blachę .Na cieście poukładać pokrojone w plastry brzoskwinie[1 puszka].To wszystko zalać masą serową i rozsypać po wierzchu kruszonkę.Piec około 50min. MASA SEROWA 1kg serka homogenizowanego 20dag cukru pudru 3jaja budyń waniliowy Jaja zmiksować z cukrem,dodawać serek i budyń. KRUSZONKA 20dag wiórków kokosowych 10dag cukru pudru 1/4kostki masła Zagnieć kruszonkę.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 6 miesięcy temu...

Witam i chciałam zachęcić do upieczenia mojego serniczka,przepis jest na forum od dawna ale nikt się nie skusił,w dużym stopniu to wina tego że brak zdjęcia. Ja niestety nie mam czym zrobić,ale piekłam wczoraj i muszę powiedzieć że już go nie ma. Jeszcze takie małe wskazówki ,do ciasta wystarczą 2 jaja a jeżeli chodzi o serek to może być zarówno waniliowy jak i naturalny[w sklepach są w takich kilogramowych wiaderkach] Po rozsypaniu kruszonki należy ją lekko wcisnąć w ser to wtedy bardzo dobrze się kroi.Polecam bardzo i pozdrawiam.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 miesiące temu...

Do masy serowej 1kg serka homogenizowanego.Chodzi o ten 3 krotnie mielony w wiaderkach? Bo nie spotkalam sie z homog.w tak duzych opak. Strasznie lubie kokos w polaczeniu z sernikiem... mniam mniam.Mam jeszcze pytanie co do tej warstwy kokosowej.Jak robie ciasto kokosowe to na wierzchu klade na ciescie (1szkl.kokosu,2 jajka,1/2kostki miekkiej marg.,3/4szkl.cukru pudru-zagniatamy reka i to pokrywa caly wierzch ciasta )U ciebie tez tak wychodzi na calosc?POZDRAWIAM

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Viola jeżeli chodzi o ser to może być taki o którym mówisz...u mnie akurat jest ser homo w tak dużym opakowaniu,ale z 3 krotnie mielonego też robiłam. Natomiast warstwa kokosowa to zagnieć wszystko w misce i rozsyp po wierzchu,tak jak pisałam wcześniej to należy lekko kruszonkę przycisnąć ,wtedy się nie rozsypuje po upieczeniu i super się kroi. Kruszonki wystarczy na cały placek,zapach przy pieczeniu cudowny no i smaczek super...polecam i pozdrawiam.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...
  • 6 miesięcy temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 9 miesięcy temu...

Elu na jaką blachę jest ten sernik? Szukałam przepisu na sernik z posypką kokosową a tu proszę... musiałam przeoczyć ten przepis. U nas pod koniec maja będzie duża rodzinna impreza, Tata kończy 50 lat a jego ulubione ciasto to sernik z brzoskwiniami więc będzie na pewno :D Poza totem oczywiście, co do któego wciąż nie mogę się zdecydować. Ja zajmuję się pieczeniem w naszej Familii :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

 Udostępnij

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.