Skocz do zawartości

Tort Walusia


aguska_85

Rekomendowane odpowiedzi

TORT WALUSIA CIASTO: 25 dag orzechów włoskich (zmielone) 4 płaskie łyżeczki bułki tartej 1 szkl. cukru 8 jaj Płaska łyżeczka proszku do pieczenia KREM: 25 dag masła 3 żółtka 10 dag cukru pudru 2 polewy czekoladowe lub 15 dag czekolady rozpuszczonej 1 kieliszek mocnej kawy WYKONANIE: Białka utrzeć z cukrem na sztywną pianę, dodać żółtka i delikatnie wymieszać. Następnie partiami wsypywać orzechy, bułkę tartą, proszek do pieczenia i wszystko wymieszać. Wlać na blachę i upiec. (około 50 min) KREM: Masło utrzeć na pulchną masę. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem. Następnie powoli wlewając połączyć żółtka z masłem, dodając do smaku rozpuszczoną i ostudzoną czekoladę lub polewę oraz kawę. Krem utrzeć na puszystą masę. Ciasto można polać polewą. SMACZNEGO!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.