aguska_85 Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2006 TORT WALUSIA CIASTO: 25 dag orzechów włoskich (zmielone) 4 płaskie łyżeczki bułki tartej 1 szkl. cukru 8 jaj Płaska łyżeczka proszku do pieczenia KREM: 25 dag masła 3 żółtka 10 dag cukru pudru 2 polewy czekoladowe lub 15 dag czekolady rozpuszczonej 1 kieliszek mocnej kawy WYKONANIE: Białka utrzeć z cukrem na sztywną pianę, dodać żółtka i delikatnie wymieszać. Następnie partiami wsypywać orzechy, bułkę tartą, proszek do pieczenia i wszystko wymieszać. Wlać na blachę i upiec. (około 50 min) KREM: Masło utrzeć na pulchną masę. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem. Następnie powoli wlewając połączyć żółtka z masłem, dodając do smaku rozpuszczoną i ostudzoną czekoladę lub polewę oraz kawę. Krem utrzeć na puszystą masę. Ciasto można polać polewą. SMACZNEGO! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.