Kioicek Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2006 składniki: 1 kostka margaryny, 5 jajek, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/2 szlk. mleka, około 1 1/2 szkl. mąki, może być mniej - zależy ile przyjmie ciasto 3 łyżki kakao, 1 szkl cukru 6 jabłek, Żółtka, cukier i margarynę ucieramy na puch następnie dodajemy letnie mleko i ponownie dokładnie rozcieramy. Masa może nie połączyć się w jednolitą konsystencje nie należy się tym przejmować. kolejno dodajemy na przemian mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i ubite białka . 2/3 ciasta wylewamy na blachę do pozostałej części dodajemy kakao tak powstałe ciasto ciemne paćkami wylewamy na ciasto białe. Połówki jabłek obtaczamy w sypkiej mące i układamy na ciemnych paćkach. pieczemy około 45 min. masa: 1/2 litra mleka, kostka masła, budyń, cukier waniliowy, 1 łyżka mąki krupczatki, 1 szlk. kokosu, 1 szkl. cukru, kokos, cukier waniliowy, cukier i mleko mieszamy i gotujemy po czym zalewamy budyniem z mąką krupczatką. Masę budyniową łączymy z masłem i smarujemy na cieście. placuszek należy koniecznie polać polewą gotowa lub robioną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.