Jolcia Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2006 Składniki: -1/2 kg mięsa mielonego -2 łyżki gotowanego ryżu -1 jajko -średnia cebula -2 czerwone papryki -20 dag pieczarek -4 ogórki konserwowe -1/2 szkl. śmietany -sól pieprz wegeta -łyżka przecieru pomidorowego -2 litry rosołu[ może być z kostki] -mąka do zagęszczenia Pieczarki umyć,pokroić i przesmażyć z pokrojoną cebulą.Zalać rosołem, dodać pokrojone papryki i ogórki[w paseczki].Gotować 15-20 minut. Mięso wymieszać z ryżem,jajkiem i przyprawami.Formować kulki wielkości orzecha włoskiego.Wrzucić do zupy i gotować ok 10 minut.Dodać przecier,zagęścić mąką wg upodobań.Dodać śmietanę. Zupa jest super na każdą okazję.Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.