amelia Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 30 dag. kalafioru, 30 dag. selera, sol, pieprz, sok cytrynowy, 2 jajka, 10dag. maki, 25dag. bulki tartej, olej do smazenia, 0,5 glowki salaty, 3 lyzki octu, 4 lyzki oleju, garsc uprazonych kostek chleba Kalafior i seler ocztscic i umyc. Kalafior podzielic na rozyczki, seler pokroic w plastry o grubosci 1 cm. Gotowac w osolonej wodzie, nastepnie wyjac i odsaczyc. Warzywa oproszyc sola i pieprzem i skropic sokiem cytrynowym. Jajka rozklocic. Warzywa obtoczyc w mace, zanurzyc w jajkach, nastepnie obtoczyc w bulce tartej i smazyc na oleju. Salate umyc, listki porozrywac na mniejsze kawalki, przelozyc do salaterki i delikatnie wymieszac. Z octu, oleju soli i pieprzu przygotowac gladki sos i polac nim salate. Smacznego Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.