Skocz do zawartości
ina12

Sałatka Z Czosnku - Ormiańska

Rekomendowane odpowiedzi

25 dag czosnku sparzyć wrząca wodą, przelać zimną i obrać ząbki z łusek, ponakładać do słoiczków. Zalewa: 50 g octu 50 g wody 5 g soli 10 g cukru 1 g cynamonu ziarenko pieprzu czarnego 2 ziarenka ziela angielskiego 1 liść laurowy Wszystkie składniki zagotować i tą zalewą zalać przygotowane w słoiczkach ząbki czosnku. Czosnek w taki sposób przygotowany najlepiej jeść go dopiero po 3 tygodniach, bo wtedy jest najsmaczniejszy i prawie bezwonny.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dario zwróć uwagę czy są takie same składniki i gramatura co podałam w przepisie, jeżeli tak to smak będzie taki sam. Nie tak dawno jadłam kupiony w słoiczku czosnek w oleju z ziołami. Kupiłam na wypróbowanie, bardzo smaczny, łagodny w smaku i bezwonny. Czosnek ten był zrobiony w oleju roślinnym z przyprawami, zioła i ekstrat z papryki. po kolorze widzę że z czerwonej. Nie jest napisane jakie zioła, ja myślę że prowensalskie a osobiście wyczuwam smak oregano.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.