Skocz do zawartości

Ciasto "nutella"


renigliwice

Rekomendowane odpowiedzi

Upiec spód biszkoptowy, po ostudzeniu naponczować. Składniki kremu: - niecała szklanka cukru - 2 łyżki kakao - 2 łyżki mąki pszennej - szklanka mleka - pół kostki masła - 10 dkg orzechów włoskich posiekanych Wykonanie: Cukier, kakao, mąkę i mleko zmiksować. Postawić na gaz i gotować na wolnym ogniu mieszając. (do zgęstnienia). Pod koniec dodać masło i orzechy. Chwilę pogotować do rozpuszczenia masła, mieszając. Na biszkopt nałożyć krem i polać polewą kakaową. Polewa: - 5 dkg margaryny - 3 łyżki cukru - 3 łyżki kakao - 3 łyżki wody Składniki polewy mieszać na wolnym ogniu do rozpuszczenia i uzyskania jednolitej masy. Letnią polewą zalać ciasto i przystroić według uznania. SMACZNEGO! Mam nadzieję, że będzie smakować. Pozdrawiam WSZYSTKICH SMAKOSZY !!!! :lol: :lol: :D :lol: :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.