Skocz do zawartości

Stroganow Plebejski


renigliwice

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki: - 6 parówek albo 1/4 pieczonego kurczaka lub kawałek pieczonego indyka - 2 cebule - 25dkg pieczarek - 1-2 ogórki kiszone - 1 puszka (40 dag) pomidorów w zalewie - pół szklanki gęstej śmietany - 1 łyżeczka mąki pszennej - pół szklanki oliwy - vegeta - sól - garść siekanej zieleniny Wykonanie: 1. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na tłuszczu. 2. Dodać odcedzone z zalewy i rozgniecione lub zmiksowane pomidory oraz połowę zieleniny i szczyptę vegety, zagotować na małym ogniu, stale mieszając. 3. pieczarki pokroić w dość grube plasterki, obrane parówki pokroić w talarki, ogórki obrać i pokroić w kostkę. 4. Dodać do pomidorów i dusić na maleńkim ogniu, często mieszając, aż straci zapach surowizny ( około 20-30 minut). 5. Smietanę lekko ubić z mąką, dodać do sosu i chwilę podgrzewać, mieszając, tak aby sos zgęstniał ( nie należy dopuścić do zagotowania). Doprawić. Przed podaniem posypać resztą siekanej zieleniny. Najlepiej podawać z dodatkiem pieczywa, jednak dobrym uzupełnieniem może być też ryż lub kasza na sypko. PYSZNE! Gościom bardzo smakowała ta potrawa. :D :lol: :lol: :lol: - -

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.