Skocz do zawartości
renigliwice

Pieczarki Z Czosnkiem I Boczkiem

Rekomendowane odpowiedzi

S k ł a d n i k i : 45dag małych pieczarek 4dag masła 2-4 plastry chudego, drobniutko pokrojonego boczku 3-4 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 2,5 dag bułki tartej 2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki sól, pieprz do smaku 1 łyżka soku z cytryny 1. Pieczarki oczyścić. Większe przekroić na pół. Masło roztopić i smażyć grzyby przez 3 minuty, dopóki się nie zrumienią. 2. Pokrojony drobniutko boczek wymieszać z czosnkiem, bułką tartą, pietruszką oraz przyprawami. Posypać nimi pieczarki i smażyć wszystko razem jeszcze przez 10 minut ( bez przykrycia na małym ogniu, często mieszać, by się nie przypaliły). 3. Skropić pieczarki sokiem z cytryny i doprawić. Podawać od razu , przybrane plasterkami cytrny oraz natką pietruszki. :) D E L I C J E ! :P

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Zachęcam i ciekawa jestem Twojej opinii, Dariad. Przy okazji pozdrawiam Cię serdecznie. Renata :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.