Skocz do zawartości
dariad

Obiad W Pół Godziny

Rekomendowane odpowiedzi

2 puszki białej fasoli po (400g) 10 dag boczku wędzonego 3-4 parówki mała puszka koncentratu pomidorowego 1 cebula łyżka oleju 2 łyżki masla 2 łyżki mąki cukier , sól, pieprz pieczywo Na patelni rozgrzać łyżkę oleju i zeszklić cebulę 2-3 min. i pokrojony w kostkę boczek -dodać masło , a gdy się stopi wsypać mąkę i smażyć na małym ogniu , mieszając 2 min. W rondlu podgrzać fasolę wraz z zalewą , dołożyć pokrojone parówki, zagotować , wlać koncentrat pomidorowy, wymieszać, zagęścić zasmażką i zagotować. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i szczyptą cukru. :) :P

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witam Cię serdecznie! Rzeczywiście, jest to bardzo szybkie danie. Czasami mam mało czasu na przygotowanie obiadu, więc przepis na tak szybkie wykonanie potrawy mi się przyda. Dziękuję. Renata :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dokładnie tego szukałam. Koleżanka mi mówiła, że robi fasolkę po bretońsku używając fasoli z puszki. Jest szybciej i podobno smaczniej. Też chcę wypróbować. Dziękuję za ten przepis!

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.