renigliwice Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2007 Składniki: litr mleka szklanka cukru 1 margaryna szklanka kaszy manny 1 cukier waniliowy 2 łyżki wiórków kokosowych ewentualnie bakalie 5 paczek herbatników po 10 dkg Polewa: pół margaryny pół szklanki cukru pudru 2-3 łyżki kakao 2 łyżki gorącej wody Mleko, margarynę i cukier zagotować. Następnie po trochu dodawać kaszę manną, cały czas mieszając. Gdy zgęstnieje, dodać kakao. Od razu zmiksować. Blachę wyłożyć herbatnikami, wylać na nie gorącą masę. Na górze ułożyć warstwę herbatników (lekko uciskając). Margarynę rozpuścić, zdjąć z ognia i wsypać cukier, kakao, wlać gorącą wodę i mieszać. Gdy polewa zgęstnieje, polać nią ciasto i posypać wiórkami. SMACZNEGO! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gabi-ostra Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2007 Znam to ciasto już od lat.Jest bardzo smaczne i nie wymaga dużych nakładów pracy. Renigliwice ale chyba przegapiłaś w składnikach 2 łyżki kakao(w sposobie wykonania już jest).Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renigliwice Opublikowano 16 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2007 Rzeczywiście Gabi, przeoczyłam te 2 łyżki kakao. Dobrze, że dokładnie przeczytałaś przepis. Pozdrawiam Cię. Renata :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.