dyszka Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2004 3 szklanki mąki 1 margaryna 1 szklanka śmietany posiekać nożem/zagnieść / rozwałkować na 1 cm./wyciąć ciastka z dziurką /maczać wierzch w cukrze (krysztale) /piec 20 min w temperaturze 200C na drugi dzień są pyszne . Moje dzieci bardzo je lubią pozdrawiam i życze smacznego :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ana Opublikowano 22 Listopada 2004 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2004 Ciekawy przepis tylko proszę mi powiedzieć jaka ma być śmietana-kremówka,zwykła i ile procentowa? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyszka Opublikowano 23 Listopada 2004 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2004 Ja używam 12% ma być kwaśna i gęsta :roll: Moja siostra robiła je na święta a ponieważ były inne pyszności to zostawały i takie 4 dniowe były najlepsze . Mi ta sztuka się nie udaje znikają odrazu muszę krzyczeć żeby gorących nie jedli :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyszka Opublikowano 23 Listopada 2004 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2004 Ja używam 12% ma być kwaśna i gęsta :roll: Moja siostra robiła je na święta a ponieważ były inne pyszności to zostawały i takie 4 dniowe były najlepsze . Mi ta sztuka się nie udaje znikają odrazu muszę krzyczeć żeby gorących nie jedli :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Małgosia Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2005 Bardzo fajny przepis :) . Ja miałam podobny, ale z twarogiem, te ciastka jednak lepiej wyrastają. Jeśli ktoś woli słodsze, to można je zrobić w formie poduszeczek nadziewanych dżemem i polukrowanych. Ja robię też wersję na słono: wykrawam kółeczka lub serduszka, nakładam na górę przyrumienione pieczarki, odrobinę przecieru, posypuję szczypiorkiem, tartym serem i włoskimi ziołami. Pycha Pozdrawiam i smacznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.