amelia1 Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2007 Składniki: 4 polędwiczki drobiowe 1cebula średnia 3-4 jajka 3 łyż. mąki 4 łyż. oliwy przyprawy: oregano, wegeta, pieprz, sól, zielona pietrzuszka świerza Sposób wykonania: Polędwiczki umyć, pokroić i kostkę, cebulkę obrać i drobno posiekać, wymieszać z przyprawami i oliwą. Odstawić na ok 1 godz. Następnie do polędwiczki dodać żółtka, mąkę i ubitą pianę z białek. Wszystko wymieszać. Ciasto powinno mieć kosystencję pół rzadką. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu, na petelni, nakładając ciasto łyżką i formując kotlety.(podobnie jak na placki ziemniaczane). Kotleciki dobre są ze świerzym pieczywem i surówką a także z ziemniaczkami lub ryżem. Smacznego!!! Pozdrawiam Amelia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renigliwice Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2007 Witam Amelio! Czy polędwiczki to inaczej piersi z kurczaka? Renata :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amelia1 Opublikowano 18 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2007 Witaj Renatko!!! Tak, polędwiczka drobiowa to pierś z kurczaka. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.