Danka_nt Opublikowano 18 Listopada 2004 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2004 Marcello Biszkopt 10 jaj 1 szkl. cukru 1 szkl. mąki tortowej 1 mały proszek do pieczenia 2 łyżki kakao Jaja ubić z cukrem, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem i kakao. Wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temp. 180*, 15-20 min. Najlepiej sprawdzić patyczkiem. Krem 1 kost Kasi 2 szkl. mleka 1 szkl. cukru 2 łyżki mąki wrocławskiej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 cukier waniliowy Mleko – 1 ½ szkl. zagotować z cukrem. Z reszty mleka i mąki zrobić zaklepkę. Zagotować i ostudzić. Kasię utrzeć z zimnym budyniem. Biszkopt przekroić na pół. Na pierwszą część rozsmarować dżem z czarnej porzeczki, na to połowę kremu. Przykryć drugą częścią biszkopta. Rozsmarować pozostałą część kremu, ułożyć wydrążone wiśnie i polać polewą. Polewa ½ kost. Kasi ¾ szkl cukru 2 łyżki kakao 2 łyżki wody Wszystko razem wymieszać i zagotować. Placki polewać ostudzoną polewą. Połowa tej porcji wystarczy na esy floresy na jeden placek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.