Skocz do zawartości

Marcello


Danka_nt

Rekomendowane odpowiedzi

Marcello Biszkopt 10 jaj 1 szkl. cukru 1 szkl. mąki tortowej 1 mały proszek do pieczenia 2 łyżki kakao Jaja ubić z cukrem, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem i kakao. Wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temp. 180*, 15-20 min. Najlepiej sprawdzić patyczkiem. Krem 1 kost Kasi 2 szkl. mleka 1 szkl. cukru 2 łyżki mąki wrocławskiej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 cukier waniliowy Mleko – 1 ½ szkl. zagotować z cukrem. Z reszty mleka i mąki zrobić zaklepkę. Zagotować i ostudzić. Kasię utrzeć z zimnym budyniem. Biszkopt przekroić na pół. Na pierwszą część rozsmarować dżem z czarnej porzeczki, na to połowę kremu. Przykryć drugą częścią biszkopta. Rozsmarować pozostałą część kremu, ułożyć wydrążone wiśnie i polać polewą. Polewa ½ kost. Kasi ¾ szkl cukru 2 łyżki kakao 2 łyżki wody Wszystko razem wymieszać i zagotować. Placki polewać ostudzoną polewą. Połowa tej porcji wystarczy na esy floresy na jeden placek.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.