Skocz do zawartości

Danka_nt

Smakowicze
  • Liczba zawartości

    25
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0 Neutralny

O Danka_nt

  • Tytuł
    Nowy forumowicz
  1. O kurcze ale to może być dobre. Aż nie mogę się doczekać żeby to wypróbować. Pozdrawiam.
  2. Tę sałatkę robię już od dość dłuższego czasu. Jest wyśmienita. Gorąco polecam, nie będziecie żałować. Pozdrawiam.
  3. Danka_nt

    PROŚBA...

    Oto przepis na sałatkę śledziową, którą robię na każdą Wigilię. Sałatka śledziowa 1. Jajka 4 szt. – ugotowane na twardo – pokroić w kostkę 2. Majonez - (średniego) ½ słoika 3. 1 szkl. ryżu ugotowanego (1 szkl. wsypać do gotowania) 4. Keczup – 3 łyżeczki 5. Ogórki konserwowe – 4–5 pokroić w kostkę 6. Cebula – 1 pokroić w kostkę + sól + pieprz 7. Matjasy 4-5 szt. pokroić w kostkę – przedtem włożyć do zalewy octowej na 1 godz. – (1 szkl. octu + ½ szkl. wody) 8. Majonez - 4 łyżki Sałatkę układać warstwami od 1 do 8. Smacznego !
  4. Ups ! Zapomniałam dołączyć przepis. Oto on : Ambasador Upiec ciemny biszkopt do przekrojenia. Krem 2 budynie śmietankowe 3 szkl. mleka 1szkl. cukru 5 żółtek Zagotować 2 szklanki mleka z cukrem. W reszcie mleka rozmieszać żółtka, dodać budyń, dokładnie wymieszać, wlać na gotujące mleko, ugotować budyń i ostudzić. Zimny budyń utrzeć z : 1 kostką Kasi i 1/2 kostki masła Krem podzielić na dwie części. Do I części dodać: 1 puszkę brzoskwiń 1 puszkę ananasa 3 mandarynki Wszystkie owoce pokroić w kostkę i dobrze odsączyć. Do II części dodać: 15 dkg rodzynek 1 szklankę pokrojonych orzech
  5. Placek ten jest wyśmienity i jest bardzo popularny wśród moich znajomych i rodziny. Gorąco polecam. Serdecznie pozdrawiam.
  6. Ambasador Upiec ciemny biszkopt do przekrojenia. Krem 2 budynie śmietankowe 3 szkl. mleka 1szkl. cukru 5 żółtek Zagotować 2 szklanki mleka z cukrem. W reszcie mleka rozmieszać żółtka, dodać budyń, dokładnie wymieszać, wlać na gotujące mleko, ugotować budyń i ostudzić. Zimny budyń utrzeć z : 1 kostką Kasi i 1/2 kostki masła Krem podzielić na dwie części. Do I części dodać: 1 puszkę brzoskwiń 1 puszkę ananasa 3 mandarynki Wszystkie owoce pokroić w kostkę i dobrze odsączyć. Do II części dodać: 15 dkg rodzynek 1 szklankę pokrojonych orzechów włoskich 1 paczkę płatków migdałowych (10 d
  7. Mam pytanie - co to jest "ostrowia jogurtowa"? Pozdrawiam.
  8. Mam prośbę do poprzedniczki, czy mogłabyś podać przepis na buraczki w sosie? Z góry dziękuję i pozdrawiam.
  9. Oto mój przepis, ale na kruchym cieście. Jest bardzo dobry. Gorąco polecam! Pani Walewska 4 szkl. Mąki ľ szkl. cukru pudru 1 1/2 kost. Kasi 3/4 szkl. cukru pudru 6 żółtek 1 mały proszek do pieczenia 1 cukier waniliowy Masa do przełożenia. 1 szkl. cukru 6 białek 1 opakowanie kremu karpatkowego 1 słoik (250ml) powideł śliwkowych 20 dkg łuskanych orzechów włoskich 100 g spirytusu Z podanych składników zagnieść ciasto, podzielić na pół i wyłożyć nim 2 identyczne blaszki. Ciasto posmarować powidłami. Białka ubić ze szklanką cukru na sztywną pianę. Nałożyć ją na powidła, posypać posiekany
  10. Bardzo dziękuję i serdecznie pozdrawiam.
  11. Danka_nt

    Sernik kokosowy

    Mam pytanko: jedno opakowanie kokosu to 100 czy 200gram? Pozdrawiam.
  12. Snikers. Ciasto. 4 szkl. mąki wrocławskiej 3/4 szkl. cukru 2 jajka + 2 żółtka 20 dkg Kasi 3 łyżki mleka 3 łyżki miodu 2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 cukier waniliowy Z podanych składników zagnieść ciasto, podzielić na 3 równe części. Trzy identyczne blaszki, wyłożone papierem wylepić cienko ciastem. Każdy placek upiec oddzielnie - piec ok. 10 minut w temp. 200*C. Masa orzechowa. 1/2 kost. Kasi 4 łyżki cukru 2 łyżki miodu 20 dkg posiekanych orzechów włoskich Wszystkie produkty włożyć do garnka, pogotować na małym ogniu ok. 5 minut, wylać na trzeci placek i upiec – ok. 12 min. Masa budyni
  13. Placek z chałwą Upiec jasny biszkopt do przekrojenia. Kasia - 1 ½ kost. (lub 1 kost. masła i ½ kost. Kasi) Cukier - ¾ szkl. Jaja - 2 szt. Chałwa - np. bakaliowa - 7 szt. Brzoskwinie - 1 puszka - pokroić w kostkę. Kasię rozetrzeć, dodać ubite jaja z cukrem, na końcu dodać rozduszone widelcem chałwy i kieliszek spirytusu. Przekrojony biszkopt posmarować połową kremu, na to rozłożyć pokrojone brzoskwinie, przykryć drugą częścią biszkoptu, posmarować resztą kremu i polewą kakaową zrobić „esy floresy”. Smacznego.
  14. Mandaryn. Upiec jasny biszkopt. Mandarynki - 4 puszki - sok zlać Śmietana kremówka - 4 szt. (4x250ml) Zagęszczacz do śmietany - 5 szt. Sok pomarańczowy 100% - ½ l Budyń śmietankowy 2 szt. Na soku mandarynkowym i pomarańczowym ugotować budyń. Gorący wylać na biszkopt. Całą masę budyniową pokryć mandarynkami. Pozostawić do ostygnięcia. Kremówki ubić z 4-ma łyżkami cukru, pod koniec ubijania dodać zagęszczacz. Śmietanę wyłożyć na mandarynki i wygładzić. Można posypać startą czekoladą. Smacznego.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.