Gość Czarna1 Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2004 :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agnieszka Opublikowano 27 Listopada 2004 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2004 to przejrzyj te strone a znajdziesz ich pare....gwarantuje....pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majeczka Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2004 Witam , ja robie wg takiego przepisu 1 l mleka, 4 czubate łyżki maki ziemniaczanej, 4 płaskie łyżki maki pszennej, 1 duży cukier waniliowy, 2 szklanka cukru, 2 paczki krakersów, 2 kostki margaryny, 50 dag wiórek kokosowych Mąkę wymieszać w 1 szkl. mleka, wlać do gotującego się mleka z cukrami, ugotować budyń. Wystudzić, utrzeć z margaryną i 40 -45 dag wiórek. Wyłożyć blachę folią aluminiową, wyłożyć 1/3 krakersów, 1/3 masy i tak 3 razy , na wierzchu ma być masa którą posypujemy wiórkami, które zostawiliśmy i uklepujemy łyżką (chodzi o to żeby wiórki się nam nie obsypywały z placuszka) Zostawić na noc w lodówce, ciężko wytrzymać :roll: ale trzeba! Jest to mój przepis hitowy....smakuje wszystkim i zawsze! Ma jednak jedna wadę.......zbyt szybko znika :) Pozdrawiam i życzę smacznego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2005 Rafaello 3 duże paczki krakersów ¾ l mleka 3 żółtka 3 łyżki budyniu 3 łyżki mąki 1½ szklanki cukru UGOTOWAC BUDYN Po ostudzeniu dodawać 1½ kostki masła 1½ paczki wiórków kokosowych Dokładnie wymieszac spod blacy wylozyc krakersami na to mase znowu krakersy i tak do konca masy na wierzchu zostaje masa mozna posypac wiorkami wstawic do lodowki na godz.przechowywac w chlodnym miejscu :) polecam dorotap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2005 Polecam tort śmietankowy rafaello :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystusia Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2005 PODAJĘ CI PRZEPIS NA PRAWDZIWE RAFAELLO. 100G WIÓRKÓW KOKOSOWYCH DO OBTOCZENIA 100G WIÓRKÓW KOKOSOWYCH DO ŚRODKA 250G MASŁA 1 SZKL.CUKRU 0,5 SZKL. WODY 250G MLEKA W PROSZKU 2 PŁATY WAFLA SUCHEGO MIGDAŁY W CAŁOŚCI WODĘ ZAGOTOWAĆ I ROZPUŚCIĆ W NIEJ CUKIER. PO OSTUDZENIU WLAĆ DO MISKI I DODAĆ DO NIEJ WSZYSTKIE POZOSTAŁESKŁADNIKI ( POKRUSZONY WAFEL,MASŁO,MLEKO,100G KOKOSU ) PO WYMIESZANIU WSZYSTKIEGO RAZEMNALEŻY ODSTAWIĆ DO LODÓWKI NA 30 MINUT. MIGDAŁY SPARZYĆ WRZĄTKIEM I OBRAĆ ZE SKÓRKI. Z MASY FORMOWAĆ KULKI I WKŁADAĆ MIGDAŁ DO ŚRODKA,A POTEM OBTOCZYĆ W KOKOSIE. MAM NADZIEJE ŻE MOGŁAM CI POMÓC ;-) ŻYCZE SMACZNEGO.DLA MNIE OSOBIŚCIE TO PO PROSTU REWELACJA! :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bozena Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2006 napisalam na forum ,przepisy,slodkosci,jeden tez z biala czekolada i 3 paczkami sniezki Jest bardzo prosty i smaczny na pewno inne sa tez pyszne warto kzdego sprubowac pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.