Skocz do zawartości

Pączki Ptysiowe


Rekomendowane odpowiedzi

Miuriel ja zawsze piekę te pączki na największym palniku,z kurkiem przykręconym do końca(tym od regulacji płomienia).Nigdy jeszcze nie wyszły mi przypalone ani surowe w środku,chociaż czasami można mieć takie wrażenie ponieważ one w środku są takie trochę wilgotne.Nie zrażaj się może nastepnym razem wyjdą lepsze.A propos żołądka to mój po takich pysznościach jak wczoraj też daje o sobie znać,ale czy wszystkiego mamy sobie odmawiać.Ja jestem łakomczuchem i nie potrafię za bardzo rezygnować ze wszystkiego co mi szkodzi-wolę trochę pocierpieć i mieć przyjemność z jedzenia a nie tylko patrzeć jak rodzinka się objada.Pozdrawiam.Gabi.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 30
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Zrobiłam! Prawie już zjadłam! Robiłam jednak bez papieru tak jak GABI ale do kółek podobne to nie było,maczałam w lukrze i znikaly od razu,bardzo delikatniutkie dla podniebienia,pychota. PS.smażyłam na smalcu.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Właśnie skończyłam smażyć .Starałam się robić kółka szprycą i te ostatnie prawie mi wyszły, tylko wyszły mi mniejsze niż gabi , ale za to dużo. Są świetne , ładnie wyrosły są leciutkie i i chyba lepsze niż te w cukierni , nie smarowałam lukrem tylko posypałam cukrem pudrem. Na razie zjadłam dwa z resztą czekam na męża.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Tak właśnie jest dziewczyny z tymi pączkami-nie wiadomo jak żle wyglądają,ale zawsze smakuja świetnie!!!No i według mnie najlepsze są polane albo maczane w dużej ilości lukru.Bardzo się cieszę że tak Wam smakowało.Gabi.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 rok później...

Ja tez je robie ale znam je pod nazwa paczki hiszpanskie.Wykladam na olej wycisniete ze szprycy na papierze.Papier po kilku sek.odchodzi od ciastka i swobodnie plywa w garnku wiec nie ma problemu z wyjeciem go za pomoca lyzki cedzakowej i paluszkow(ale uwazac trzeba na paluszki bo na papierze jest goracy olej i moze poparzyc co mi sie ostatnio zdarzylo)I oczywiscie najlepsze wedlug mnie sa z lukrem i dodatkiem aromatu cytryn.!!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.