Skocz do zawartości

Polędwiczki Wieprzowe


dora74

Rekomendowane odpowiedzi

Kiedyś jadłam schab nadziewany właśnie polędwiczką i pieczony w całości ale dokladnego przepisu nie mam/w mięsie robi się nacięcie wzdłuz i upycha się tam polędwiczkę/. Ja kiedyś smażyłam polędwiczkę pokrojoną w plasterki/smaży się błyskawicznie/ panierowaną jak schabowe.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Proponuję przepis na pikantne roladki drobiowe z polędwiczką drobiową: * Mięso z piersi indyka pokroić tak jak na roladę. Każdą porcję rozbić tłuczkiem. 1/2 opakowania pikantnej marynaty do drobiu wymieszać z 4 łyżkami oleju. Posmarować nią płaty mięsa i odstawić na jakiś czas w chłodne miejsce. * Z polędwiczki usunąć błony, umyć, osuszyć. Pokroić na średniej grubości paseczki. * Mięso z indyka posmarować keczupem. Na każdym plastrze ułożyć kawałek polędwicy i np. miniaturową kukurydzę Lub kawałek ogórka konserwowanego lub marynowaną paprykę. Zwinąć i spiąć wykałaczkami. * Rozgrzać olej. Smażyć roladki z każdej strony na złoty kolor. S M A C Z N E G O ! :grin:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.