dora74 Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2007 :grin: szukam ciekawego przepisu :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2007 Kiedyś jadłam schab nadziewany właśnie polędwiczką i pieczony w całości ale dokladnego przepisu nie mam/w mięsie robi się nacięcie wzdłuz i upycha się tam polędwiczkę/. Ja kiedyś smażyłam polędwiczkę pokrojoną w plasterki/smaży się błyskawicznie/ panierowaną jak schabowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renigliwice Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2007 Proponuję przepis na pikantne roladki drobiowe z polędwiczką drobiową: * Mięso z piersi indyka pokroić tak jak na roladę. Każdą porcję rozbić tłuczkiem. 1/2 opakowania pikantnej marynaty do drobiu wymieszać z 4 łyżkami oleju. Posmarować nią płaty mięsa i odstawić na jakiś czas w chłodne miejsce. * Z polędwiczki usunąć błony, umyć, osuszyć. Pokroić na średniej grubości paseczki. * Mięso z indyka posmarować keczupem. Na każdym plastrze ułożyć kawałek polędwicy i np. miniaturową kukurydzę Lub kawałek ogórka konserwowanego lub marynowaną paprykę. Zwinąć i spiąć wykałaczkami. * Rozgrzać olej. Smażyć roladki z każdej strony na złoty kolor. S M A C Z N E G O ! :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renigliwice Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2007 Błąd w moim przepisie: oczywiście chodzi o polędwiczki wieprzowe lub wołowe. Przepraszam. Renata :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.