Skocz do zawartości

Zupa Serowo- Jarzynowa


renigliwice

Rekomendowane odpowiedzi

S K Ł A D N I K I : 2,5 l. bulionu, ziemniaki, mrożona mieszanka warzywna, 25dkg mielonego mięsa, 2-3 kostki sera topionego bezsmakowego, 1 cebula, 2-3 ząbki czosnku, 1/2 łyżeczki ziół prowansaldzkich, 1/2 łyżeczki mielonej papryki słodkiej, masło lub oliwa, natka pietruszki. Do gotującego się wywaru dodajemy 3 serki topione. Na rozgrzaną patelnię dać niewielką ilość masła, ewentualnie oliwę z oliwek i ok. 25 dkg mięsa mielonego, Lekko go podsmażyć. Dodać niewielką ilość ( ok. pół łyżeczki ) ziół prowansaldzkich, chwilę podsmażyć. Przełożyć do wywaru. Dodać pokrojone ziemniaki, przykryć i zupę podgotować. Po kilku minutach gotowania wrzucamy do garnka mieszankę warzywną, dodać słodką paprykę, ewentualnie tabasco lub chili ( ostrożnie ). POnownie zagotować. Kiedy ziemniaki są półmiękkie dodajemy utartą średniej wielkości cebulę, ok. 2 ząbków zmiażdżonego czosnku, natkę i ze smakiem zajadamy. SMACZNEGO! :grin:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.