Skocz do zawartości

Pikantne Paluszki


Rekomendowane odpowiedzi

15 dag mąki 15 dag margaryny lub masła 15 dag żółtego ostrego sera kminek, papryka w proszku ( lub gałka muszkatołowa) - dodać według własnego smaku pieprz, sól Masło lub margarynę posiekać z przesianą mąką, dodać ser utarty na drobnych oczkach, przyprawy i zagnieśc ciasto. Rozwałkować placek o grubości 5 -10 mm. Pokroić na paski 4 -5 mm, dowolnej długości. Ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blaszce. Piec 15- 20 min w temp. 180 - 200*C trzeba zaglądać do piekarnika, aby nie dopuścić do przypalenia paluszków.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.